De ce ma inteapa inima cand respir?

Te inteapa in piept cand respiri? Carui fapt se datoreaza? Este simptom pentru ceva grav? Primul lucru pe care poti sa il faci este sa iti mentii calmul. Apoi, trebuie studiata atent evolutia durerii. Dar, trebuie sa te relaxezi, caci adesea aceasta intepatura apare din cauza stresului si a anxietatii.

intepatura inima

Daca te inteapa inima, trebuie sa stii ca este un fenomen obisnuit pe care oricine il simte cel putin o data in viata, dar cu toate acestea, intepatura nu poate fi eliminata atat de repede. Medicii ne sfatuiesc ca de fiecare data cand suferim aceste simptome sa urmam anumite reguli.

Ce trebuie sa faci daca te inteapa inima?

– Stai jos si incearca sa te calmezi.
– Fii constient ca acest lucru este ceva temporar si va disparea in cateva momente.
– Relaxeaza-te si incearca sa respiri normal, inspirand incet.
– Incearca sa iti iei pulsul. Daca observi ca este accelerat, si acest sentiment este insotit de respiratie rapida iar durerea merge spre coate, atunci cerea ajutor.

Ceea ce este cert, este ca 70% din cazurile de intepaturi de inima sunt ceva temporar, ca urmare a anxietatii si stresului acumulat.

Anxietatea si stresul sunt primele cauza care trebuie eliminate. Intepaturile in piep sunt un semn ca aceste simptome trebuie laute in calcul. Simptomele de stres si anxietate nu pot fi intotdeauna identificate intr-o situatie stresanta.
Acest lucru inseamna ca poti avea un loc de munca solicitant, care produce neliniste si anxietate, insa pe tot parcursul zilei esti dedicat sa indeplinesti sarcinile. La sosirea acasa poate aparea durerea de cap, greata, intepaturile de inima, si mai rau alte blocaje.
Expertii spun ca cea mai mare rata de accident vascular cerebral sau alte probleme apar in vacanta sau la sfarsit de saptamana, in momentele cand  incearci sa te relaxezi, si organismul nu mai vrea sa lupte.
De aceea, intepaturile de inima pot aparea in momente de liniste, cand stai seara la Tv, la cina, dar si in momente de efort fizic si intelectual. Relaxarea totala si alungarea stresului din viata ta, este cea mai buna solutie pentru a indeparta intepaturile de inima.

Desi acesta este un ghid pentru a nu iti face griji impotriva intepaturilor resimtite in piept, daca acestea persista, indicat este sa consulti un medic specialist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *