Cum sa elimini si sa previi mucegaiul

 In sezonul ploios, aerul este mai umed si poate provoca aparitia mucegaiului in diferite parti ale casei. In plus, fata de aspectul inestetic, mucegaiul prezinta un miros neplacut care cu greu poate fi scos, si stimuleaza dezvoltarea bolilor respiratorii si a alergiilor.

mucegai

Pentru a tine mucegaiul departe de casa ta sau pentru a-l indeparta, ai nevoie sa stii totul despre acest subiect:

Ce este mucegaiul?
Mucegaiul este o ciuperca ce se dezvolta in locuri umede si intunecate. 
Mucegaiul poate fi gasit in produse alimentare, imbracaminte, dulapuri, perdele de dus, pereti, tavan, lemn, hartie, chiar si in frigider. In cazul produselor alimentare, acestea devin imposibil de folosit dupa ce au prins primul strat de mucegai. Deci, fii atenta la valabilitatea produselor si la buna lor depozitare.

Problemele cauzate e mucegai
Mucegaiul nu apare in casa doar ca un aspect neplacut, ci de asemenea este si nesanatos, mai ales pentru cei care au rinita, sinuzita, bronsita si astm. Prin inhalare, ciupercile de mucegai patrund in corpul uman, declansand procesul alegic. Cele mai frecvente boli asociate cu mucegaiul sunt alergiile, bolile respiratorii, intoxicatiile.

Cum poti evita mucegaiul in casa?
Exista mai multe cai de a preveni formarea mucegaiului in casa, insa cel mai bun este pastrarea unui mediu uscat si aerisit.

Uneori, chiar daca aerisesti casa ta, umiditatea este cea care faciliteaza raspandirea mucegaiului. Tine deshise ferestrele in timpul zilei, astfel incat lumina soarelui sa intre in casa. Cresterea temperaturii va impiedica actiunea microorganismelor.
Socate covoarele si perdelele. Aceasta este o solutie ideala pentru a reduce microbii. Varuieste casa cu vopsea rezistenta la apa si alege podele dure.

Foloseste creta pentru indepartarea mucegaiului. Cand creta este umeda este timpul sa o inlocuiesti.

Elimina mucegaiul cu o carpa uscata. Amesteca 50 mililitri de clor cu 1 litru de apa, umezeste o carpa in solutie si sterge zona infectata, apoi lasa sa se usuce bine. Astfel mucegaiul va fi indepartat.

Exista o serie deproduse anti-mucegai disponibile in supermarketuri si magazinele cu produse de constructii, dar cel mai bine urmeaza sfaturile de mai sus. Tine dulapurile si casa bine aerisite pentru a preveni mucegaiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *