Cum poti trata greata

tratament greataGreata se manifesta prin senzatie de voma iminenta, adesea insotita de transpiratie, salivare in exces, ameteala si piele palida.  

Greata poate fi urmata de varsaturi. Expulzarea violenta a continutului stomacului ti-ar putea aduce o senzatie de usurare daca varsatul a fost declansat de consumul excesiv sau indigesta uni substante toxice. Da acesta ar putea fi doar primul episod dontr-o criza prelungita, daca toxiinfectia alimentara sau alte forme de infectie reprezinta cauza. In caz de sarcina are tendinta sa fie mai acuta in primele 3-4 luni, dar rareori poate continua pe tot parcursul sarcinii.

Temperatura ridicata la copii, apendicita, raul de miscare, sarcina, migrena, afectinile vezicii biliare si ale ficatului, tusea convulsiva, anxietatea severa, toate pot cauza greata.

Atunci cand ai stari de greata evita sa mananci, dar ia guri mici de apa si intinde-te pana cand senzatia de greata trece. 
Greata datorata sarcinii poate fi ameliorata cu ajutorul alimentatiei: incearca sa consumi gustari usoare de-a lungul zilei, posibil chiar inainte de a te ridica dimineata din pat.

Remedii pe baza de plante
Ghimbirul este planta cea mai folosita in tratarea gretii. Alte remedii sunt musetelul, menta, balsamul de lamaie si portocalul amar. Consuma  aceste plante sub forma de ceaiuri sau in timpul episoadelor de greata, sub forma de picaturi, diluate in apa, pe limba.

Aromaterapie
Foloseste pe o compresa: ghimbir, menta piperata, levantica si musetel. Levantica si musetelul sunt calmante; menta piperata actioneaza ca un anestezic usor pentru mucoasa stomacala; ghimbirul este remediul universal pentru greata.

Nutritie
Depinde de cauza gretii, dar in general un episod de toxiinfectie alimentara ar trebui tratat cu un regim mai strict, urmat de o reveniere treptata la dieta normala.
Varsaturile cauzate de ulcer impun anumite obisnuinte alimentare.
Tinerii si varsnicii se pot deshidrata intens, mai ales daca varsaturile sunt insotite de diaree. Este esential ca fluidele pierdute sa fie inlocuite.

Ed. Litera International – “Ghidul sanatatii tale”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *