Consumul de ulei de masline si nuci ajuta la pierderea in greutate

Rezultatele studiului  publicat de revista de stiinta Canadian Medical Association Journal spun ca uleiul de masline si nucile ajuta la pierderea in greutate.

ulei de masline si nuci

Cercetatorii poiectului PREDIMED au realizat un studiu nutritioonal pentru a evalua eficienta dietei mediteraneene in preventia bolilor cardiovasculare. Participantii au fost repartizati aleatoriu la un regim alimentar: un grup a urmat o dieta mediteraneana suplimentata cu ulei de masline extra virgin, alt grup a urmat o dieta mediteraneana suplimentata cu nuci, iar alt grup, o dieta saraca in grasimi (grupul de control).

Dupa o perioada de urmarire de 4,8 ani, in medie, cercetatorii au descoperit ca oamenii care apartin celor doua grupuri care au urmat dieta mediteraneana – complementada cu nuci ssi ulei de masline – au scazut in circumferinta taliei, de asemenea, si nivelul glucozei din sange a fost mai mic.

Studiul a demnstrat ca dieta mediteraneana suplimentata cu ulei de masline extra virgin si nuci ajuta la prevenirea obezitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *