Cele mai grave erori in aplicarea protectiei solare

Aplicarea corecta a protectiei solare este esentiala pentru a preveni cancerul de piele.

Toata lumea vorbeste despre efectle nocive ale soarelui asupra pielii noastre, insa multi oameni fac greseli in aplicarea unei creme cu protectie solara. Cele mai frecvente greseli in aplicarea protectie solare sunt:

protectie solara

1. Nu aplici protectie solara zi de zi
Protectia solara trebuie aplicata zi de zi, chiar si in zilele noroase, deoarece razele ultraviolete (UV) afecteaza pielea indiferent de vreme sau anotimp.

2. Machiaj in loc de protectie solara
In prezent exista o multime de produse care contin protectie solara, insa stratul de machiaj nu confera protectia solara necesara. Machiajul nu confera o protectie solara completa.

3. Porti protectie solara pentru un alt tip de piele
Daca nu folosesti cremacu protectie solara corespunzatoare tipului tau de piele acesta poate cauza probleme ale pielii, cum ar fi uscaciune, cosuri, puncte negre. Foloseste crema cu protectie solara pentru tipul tau de ten, uscat sau gras.

4. Aplicare dupa expunerea la soare
Protectia solara trebuie aplicata cu 15-30 de minute inante de expunerea la soare, astfel sa poata fi absorbita in piele. Este gresit sa aplici crema de protectie solara in momentul cand esti deja pe plaja.

5. Sportul si protectia solara
Daca practici sport protectia solara poate fi ineficienta datorita transpiratiei. Se recomanda folosirea unei creme rezitente.

Cancerul de piele este cauzat de o crestere anormala si necontrolata a celuleor pielii. Radiatiile ultraviolete sunt principala cauza a dezvoltarii tumorilor de piele, si cele mai multe cazuri sunt asociate cu o expunere excesiva la soare.

Dermatoligii recomanda pentru o protectie completa, nu doar crema cu protectie solara ci si ochelari de soare si palarie pentru protectie. De asemenea evita orele cu soare puternic.

In ciuda efecteleor sale negative, cancerul de piele poate fi vindecat cu usurinta daca este detectat devreme. Prin urmare examineaza-ti in mod regulat, la dermatolog, pilea, alunitele si semnele suspecte.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *