Ce trebuie sa stii despre pastila de a doua zi

Pastila de a doua zi, buna sau rea? Cand vine vorba de contraceptie, medicii ginecologi recomanda prezervativul, anticonceptionalele orale, steriletul sau ligaturarea trompelor dar pastila de a doua zi o cam ocolesc. De ce? Studiile au demonstrat ca pastila de a doua zi este buna dar si rea. 

pastila de a doua zi

Ce trebuie sa stii despre pastila de a doua zi?

1.Pastila de a doua zi este o metoda chimica (estrogen si progestative) prin care se impiedica fixarea ovulului fecundat in uter. Este un proces la nivel hormonal care are grija ca nidatia sa nu se produca.

2. Pastila de a doua zi NU se ia in fiecare zi sau dupa fiecare act sexual neprotejat. Este contraceptie de urgenta nu permanenta.

3. NU te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala. Pastila protejeaza impotriva unei sarcini nedorite si atat!

4. Este pastila cu efecte adverse destul de majore. Vei simti dureri de cap, oboseala, greturi, tulburari ale ciclului menstrual, sangerari intre menstre.

5. Pastila de a doua zi este toxica si nu trebuie administrata mai mult de doua-trei ori pe an. Daca o iei foarte des vei simti efecte negative asupra ficatului. Indicat e sa iei aceasta pilula de doua ori in viata, nu zi de zi.

Pilula de a doua zi NU este recomandata de cam nici un medic iar daca esti pusa in situatia de a lua aceasta pilula mai bine mergi la medicul ginecolog si vei gasi alta solutie. Putine fete stiu ca dupa un act sexual neprotejat, in primele 5 zile se poate monta si steriletul chiar daca dupa cateva luni il scoti.

Pastila de a doua zi , buna sau rea? E intrebarea pe care medicii o au, fetele la fel iar cercetatorii incearca sa dea un raspuns. Important este sa alegi o masura contraceptiva de lunga durata si sa NU iei mai mult de o singura data pe an aceasta pilula. Efectele consumului zilnic poate fi devastator pentru organism.

Pilula de a doua zi, buna sau rea? Voi ce spuneti?

Ultimele comentarii
  1. Anonim
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *