Ce beneficii aduce meditatia

Cei mai multi oameni au o viata foarte ocupata, plina se stres si probleme de sanatate. Daca te simti tensionata si trebuie sa te relaxezi, apeleaza la meditatie, dar nu inainte de ai cunoaste beneficiile.

Meditatia asigura un corp relaxat si o minte relaxata, ceea ce ajuta la rezolvarea problemelor si la redarea bunastarii. Procedeul presupune deconectarea de lumea exterioara si acordarea atentiei cuvenite lumii interioare.
Meditatia promoveaza pacea interioara, ofera intalnirea cu ceea ce este mai profund in interiorul fiecarei persoane.

meditatie

Meditatia nu este doar o activitate linistita si relaxanta, ci are o serie de efecte pozitive asupra practicantilor sai: 

  • combate anxietatea, depresia, stresul;
  • previne hiper tensiunea;
  • reduce dureri cum ar fi dureri de cap, insomnie, dureri musculare;
  • imbunatateste sistemul imunitar;
  • creste energia;
  • creste productia de serotonina;
  • amelioreaza simptomele sindromului premenstrual;
  • te face mai rabdator. Prin meditatia zilnica de 20-30 de minute, iti antrenezi rabdarea, iar odata cu rabdarea vine si fericirea.
  • te descoperi pe tine, descoperi in interiorul tau izvorul catre fericire.

Pe langa acesta, meditatia imbunatateste memoria. Prin meditatie ignori lucrurile care sunt mai putin importante si le retii pe cele care sunt cu adevarat necesare.

Simplul exercitiu de deconectare de la lumea reala, confera mintii un repaus fizic, mental si emotional. In timpul meditatiei corpul este relaxat, iar tu te vei concentra pe respiratia ta. Inhaleaza si expira incet , fiind calma si linistita.

Cu ajutorul meditatiei puterea de concentrare este marita si este stimulata atentia, transformandu-te intr-o persoana productiva si grijulie. Anxietatea scade, lasandu-te relaxata, pentru a putea depasi cele mai dificile provocari.

Prin meditatie, fiecare celula sufera o schimbare, iar organismul este umplut de energie. Acest lucru duce la bucurie, pace, entuziasm.

Meditatia confera stabilitate emotionala si armonie: curata si hraneste din interior. Te calmeaza ori de cate ori te simti coplesit si instabil emotional.

Rezultatele meditatiei se pot vedea in cateva saptamani de la initierea exercitiului de zi cu zi. Poti medita oricand si oriunde.

Cum sa meditezi acasa

meditatie

Alege un spatiu din casa, bine ventilat cu lumina buna si temperatura placuta, care sa te tina linistita si realxata. In meditatie este nevoie de liniste pentru a te putea concentra.

Pentru ca mediul sa devina mai placut, il poti decora cu lumanari si obiecte care iti aduc starea de bine, de preferinta in culori deschise.

Meditatia in aer liber, in contact cu natura, este o alternativa excelenta pentru a te simti minunat.
Cel mai important lucru este sa ai un spatiu placut si energizant. Cu spatiul amenajat si pregatita ca nimeni sa nu te intrerupa, in haine confortabile, incepe noua ta experienta – meditatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *