Ce alimente nu trebuie combinate cu medicamente

Unele alimente nu trebuie combinate cu medicamente. Daca doresti sa eviti combinatiile periculoase, analizeaza lista de mai jos si vezi ce alimente nu trebuie combinate cu anumite tipuri de medicamente.

De asemenea, la prescrierea oricarui medicament trebuie sa te consulti si cu medicul tau, in legatura cu regimul ce trebuie urmat.

grapefruit

Grapefruit
Desi este un fruct sanatos, sucul de grapefruit modifica anumite enzime din sistemul digestiv, enzime implicate in procesarea anumitor medicamente.

Daca iei medicamente pentru scaderea colesterolului, asigura-te ca ai mancat sau ai baut suc de grapefruit cu mai multe ore inainte, pentru a te asigura ca impreuna nu vor avea efecte secundare. Combinatia dintre cele doua produse poate provoca leziuni hepatice, epuizare musculara, sau chiar insuficienta renala.

Usturoi
Vitamina k este o componenta importanta a procesului de coagulare a sangelui. In schimb, usturoiul impiedica coagularea sangelui si promoveaza sangerarea.
Daca iei orice alte coagulante trebuie sa fii atenta la cantitatea de usturoi mancata.

Nuci
Nucile sunt bogate in fibre, iar o cana de nuci contine in medie 31% din valoarea zilnica recomandata. Nucile sunt foarte bune pentru digestie si colesterol, dar ar putea modifica absorbtia anumitor medicamente.
Nucile pot scadea absorbtia medicamentului laut pentru hipotiroidism.

Lapte sau produse lactate
Laptele contine calciu, bun pentru sanatatea oaselor si a sistemului nervos, dar poate afecta absorbtia de medicamente.

Fii atenta daca iei antibiotice. Lactatele in exces, pot dauna absorbtiei de antibiotic. Evita consumul lactatelor in termen de doua ore de la luarea medicamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *