5 cauze pentru care esti mereu obosita

Oboseala poate fi simptomul anumitor boli, de aceea trebui e sa stii exact cauza ei, pentru a putea trata la timp.

Pentru zilele inc are te-ai culcat foarte tarziu, oboseala este inevitabila si normala. Insa nu intotdeauna cauzele oboselii sunt atat de evidente. Se intampla si sa mergi al culcare devreme, sa ai un somn linistit si placut, si cu toate acestea sa fii epuizata in ziua urmatoare. Cauza acestei oboseli trebuie investigata.

oboseala cronica - fetelestiu.ro

Iata cateva cauze care ar putea genera oboseala cronica:

1. Stres
Daca traiesti in fiecare zi cu un nivel ridicat de anxietate, mereu cu probleme la munca si in viata personala, acestea pot genera o mare oboseala.

Stresul poate veni la pachet cu schimbari ale somnului (dormi prea mult, sau prea putin) tensiune musculara, schimbarea poftei de mancare, modificari ale dispozitiei, probleme de concentrare, si altele.

Pentru a schimba aceasta situatie este necesar sa identifici cauza exacta a stresului. De cele mai multe ori poate fi munca excesiva si problemele nerezolvate. Incearca sa scoti din viata ta factorul stres.

2. Activitate fizica excesiva
Activitatea fizica este esentiala in viata noastra, dar nu trebuie sa fie in exces. In caz contrar poti degenera in probleme de sanatate, cum ar fi traume musculare, stres si oboseala constanta.
Multi oameni merg la sala in fiecare zi si isi petrec acolo mai multe ore in ideea ca miscarea face bine. Insa in acest fel se poate acumula oboseala.

3. Alimentatie necorespunzatoare
O alta greseala frecventa este legata de modul in care mancam, si ce mancam. Alimentatia necorespunzatoare poate genera oboseala cronica.
Este necesar sa mananci inainte si dupa exercitiile fizice. Multi oameni gresesc practicand excercitii fizice fara a se alimenta inante, dar si dupa depunerea eforutlui.

4. Munca peste program
Persoanele care au mult de lucru, considera ca orele de stat al birou nu le sunt suficiente, si opteaza pentru rezolvarea problemelor de acasa. Acest lucru poate implica stres si multa oboseala cronica. Stabileste-ti timp pentru munca si timp pentru relaxare.

5. Anemia 
Oboseala este un simptom comun pentru anemie. In aceste situatii oboseala poate fi insotita de pierderea concentrarii si dificultati de respiratie.

Aminteste-ti ca fiecare persoana este supusa intr-o zi sau alta la oboseala, insa atunci cand oboseala devine frecventa, pana in punctul de a-ti perturba viata, poate fi un semn al unei probleme de sanatate.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *