10 cauze ale durerilor coloanei vertebrale

Afla care dintre obiceiurile tale de zi cu zi iti pot dureri se spate.

Coloana vertebrala este sustinatoarea corpului uman. Aceasta are o responsabilitate ce necesita un mare efort. Specialisti spun ca durerile de spate pot fi evitate cu o simpla schimbare a obiceiurilor nocive.

coloana vertebrala

Afla care sunt principalele cauze ce afecteaza coloana vertebrala.

1. Rucsacul
Rucsacul, un rau necesar, este principala cauza a durerilor de spate ale copiilor si adolescentilor. Excesul de greutate poate provoca leziuni grave, si afecteaza pozitia pe termen lung. Greutatea unui rucsac nu poate depasi 10% din greutatea organismului copilului.

2. Pantofii
Cand vorbim de dureri de spate la femei, primii acuzati sunt pantofii. Potrivit expertilor, nici tocurile joase nu sunt adecavate. Incaltamintea ideala are toc mediu si pastreaza piciorul ferm in interior.

3. Genetica
Daca suferi de hernie de disc sau degenerare a coloanei vertebrale, afla ca, 70 % din cazuri au cauze genetice.

4. Obezitatea
Obezitatea dezolta diferite probleme ale coloanei vertebrale. Greutatea mare corporala este greu de sustinut.

5. Inactivitatea fizica
Exercitiul fizic este necesar pentru buna desfasurare a functiilor organismului. Stretchingul este o buna modalitate de a-ti mentine coloana sanatoasa, mai ales pentru cei care lucreaza mult timp la birou.

6. Varsta
De-a lungul anilor suprafata articulatiilor se poate uza, provocand ceea ce este cunoscut ca osteoartrita.Boala impiedica miscarea trupului si provoaca dureri severe ale coloanei vertebrale.

7. Lungimea inegala a picioarelor
Foarte rar se intalnesc oameni care au picioarele complet simetrice. Persoanele cu o diferenta mai mare de 30 mm, dezvolta dureri de spate, deoarece organismul se inclina in mod automat in incercarea de a compensa diferenta. Folosirea unor talpi speciale este necesara, dar nu inainte de a consulta un ortoped.

8. Exercitiile prost facute
Stilul de viata sedentar afecteaza coloana, insa o activitate fizica incorect executata poate provoca durere.

9. Sarcina
Durerile de spate in timpul sarcinii pot aparea datorita greutatii burtii, dar si datorita modificarilor hormonale. Exercitiile fizice ajuta la combaterea discomfortului.

10. Stresul
Stresul poate cauza dureri musculare, urmate de o comprimare a discurilor coloanei vertebrale. Durerea poate fi prevenita prin sesiuni de intindere si relaxare, pentru a diminua stresul.

Combate durerile de spate prin corectarea posturii, ori de cate ori iti amintesti. In cazul durerilor recurente consulta un medic, el te poate ajuta la tratarea durerilor coloanei vertebrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *