De ce este benefica sfecla rosie pentru sanatate

Sfecla rosie nu numai ca stimuleaza rezistenta organismului tau, ea contine, de asemenea, potasiu, magneziu, fier , vitaminele A, B6, C si acid folic. Sfecla rosie mai contine: carbohidrati, proteine, antioxidanti puternii si fibre solubile.

De ce este benefica sfecla rosie pentru sanatate?

sfecla rosie– Reduce tensiunea arteriala, riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de oxid nitric, care largeste vasele de sange si scade tensiunea arteriala. O doza zilnica de 250ml suc de sfecla rosie poate contribui la reducerea tensiunii arteriale si a riscurilor asociate acesteia.

– Are proprietati antioxidante puternice. Pigmentul care da culoare rosie sfeclei este un bun antioxidant. Acesta reduce colesterolul si protejeaza peretii arterelor, reducand bolile de inima si acidentele vasculare.

– Acidul folic pe care il contine sfecla este esential pentru cresterea normala a tesutului. Este esential pentru dezvoltarea maduvii spinarii unui copil in primele trei luni de sarcina si poate ajuta la prevenirea defectelor coloanei vertebrale. Sfecla rosie contine si fier, care poate ajuta mamele ce sufera de oboseala in timpul sarcinii.

– Reduce riscul de osteoporoza. Sfecla rosie contine siliciu mineral care ajuta organismul sa utilizeze calciul, important pentru reducerea riscului de osteoporoza.

– Scade colesterolul. Sfecla rosie contine fibre solubile care scad colesterolul. De asemenea contine carotenoide si flavonoide care ajuta la prevenirea depunerii colesterolului „rau” pe artere.

– Stabilizeaza zaharul din sange. Sfecla rosie este saraca in grasimi si saraca in calorii. Stabilizeaza nivelul de zahar din sange.

– Trateaza anemia si oboseala. Continutul de fier din sfecla rosie este bun pentru cei cu anemie si oboseala cronica.

Citeste si despre beneficiile fructului de avocado

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *