13 beneficii ale consumului de portocale

portocale sanatatePortocalele intaresc emotional, incurajeaza sentimentul de bucurie, bunastare si sanatate.

Cine nu iubeste o portocala delicioasa si suculenta ca gustare? Portocalele sunt extrem de iubite de sportivi deoarece acestea pot fi consumae usor si ofera o explozie de energie.

Portocalele sunt sarace in calorii, nu contin grasimi saturate sau colesterol. O portocala medie contine in jur de 62 calorii.

O portocala contine intreaga cantitate de vitamina C de care corpul tau are nevoie intr-o zi. Vitamina C ajuta ficatul la detoxifiere. Un ficat curat si sanatos este esential pentru controlul greutatii tale.

Pe langa vitamina C, porocalele sunt bogate in fibre, vitamina A, antioxidanti, beta-caroten, luteina si minerale precum potasiu si calciu.

13 beneficii pentru sanatate ale consumului de portocale:

1. Ajuta la prevenirea cancerului.
Substantele nutritive din portocala ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer: cancer pulmonar, la san, al pielii, stomac si colon.

consum portocale2. Previne bolile de rinichi
Baut regulat sucul de portocale previne bolile de rinichi si riscul de pietre la rinichi.

Atentie: Bea suc de portocale in cantitati moderate. Continutul ridicat de zahar din fructe poate provoca carii iar continutul ridicat de acid poate eroda smaltul dintilor daca este consumat in exces.

3. Reduce riscul de cancer la ficat
Doua studii realizate in Japonia indica faptul ca portocalale si mandarinele pot reduce riscul de cancer la ficat. Acest lucru datorandu-se vitaminei A.

4. Reduce colesterolul
Portocalele sunt pline de fibre solubile, astfel vin in ajutorul tau pentru a reduce colesterolul.

5. Reduce riscul de boli
Portocalele sunt pline de vitamina C, care protejeaza celulele prin neutralizarea radicalilor liberi. Radicalii liberi provoaca boli cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima.

7. Lupta impotriva infectiilor virale
Studiile arata ca abundenta in polifenol protejeaza impotriva infectiilor virale.

8. Amelioreaza constipatia
Portocalele sunt pline de fibre alimentare care stimuleaza sucurile digestive si amelioreaza constipatia.

9. Ajuta la o buna vedere
Portocalele sunt bogate in carotenoide, care sunt transformate in vitamina A, si ajuta la prevenirea degenerescentei musculare.

10. Regleaza tensiunea arteriala
Flavonoidele gasite in portocale ajuta la reglarea tensiunii arteriale, iar magneziul din portocale ajuta la mentinerea tensiunii arteriale.

11. Protejeaza pielea
Portocalele sunt pline de beta-caroten, un antioxidant puternic care protejeaza celulele. Portocalele previn si imbatranirea prematura.

12. Alcalinizeaza corpul
Desi portocalele sunt acide, ele contin multe minerale alcaline care ajuta pentru echilibrul corpului. Portocalele sunt similare cu lamaile, care sunt unele dintre cele mai alcaline alimente.

13. Ofera carbohidranti inteligenti
Portocalele, ca toate fructele contin zaharuri, insa indicele glicemic este de 40 (sub 55 este considerat scazut). Asta inseamana ca atata timp cat nu mananci in cantitati mari, portocalele nu iti vor provoca probleme cu insulina sau cresterea in greutate.

Este simplu sa mananci o portocala oricand si oriunde, insa este indicat ca inainte sa o desfaci sa o speli bine sub jet de apa rece. Astfel indepartezi murdaria, si rezidurile de pesticide cu care sunt stropite culturile de portocale.

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *