Afla care sunt beneficiile cafelei pentru sanatatea ta

Beneficiile cafelei – in ultimele decenii s-au realizat mii de studii cu privire la acest subiect. Cafeaua are reale beneficii pentru sanatate, dar ea trebuie sa fie consumata echilibrat.

Doza ideala de cafea este greu de stabilit, deoarece oamenii au perceptii diferite asupra dimensiunii unei „cesti de cafea”.

cafea

Cafeaua are beneficii asupra sanatatii creierului
O ceasca pe zi de cafea poate ajuta la reducerea riscului de dementa, riscului aparitiei bolii Alzheimer, a bolii Parkinson.
Antioxidantii din cafea pot preveni la deteriorarea celulelor creierului si stimuleaza functiile cognitive.

Cafeaua lupta impotriva diabetului
Studiile au aratat ca un consum regulat de cafea, reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat. Antioxidanti din cafea pot stimula sensibilitatea celulelor de insulina, care regleaza zaharul din sange.

Cafeaua scade riscul de accident vascular
Aceeasi antioxidanti din cafea pot tine sub control inflamarea arterelor. Unii cercetatori speculeaza ca unele substante din cafea pot avea efectul de largire a vaselor de sange. Atentie, cafeina excesiva poate sabota efectele benefice ale antioxidantilor.

Cafeaua inhiba celulele canceroase
Oamenii care beau cafea au un risc cu 43 % mai mic pentru ciroza sau alte boli de ficat. Explicatia: antioxidantii si acizii din cafea previn inflamarea  si inhiba celulele canceroase.

Daca esti sensibila la cafeina, aceasta poate provoca iritabilitate sau anxietate, consumata in doze mari.
Din punct de vedere chimic, cafeina incetineste substanta chimica din creier asociata cu somnul si relaxarea vaselor de sange.
Daca ai probleme cu somnul, reducerea cantitatii de cafea, te-ar putea ajuta. In general este nevoie de 6 ore pentru ca sa treaca efectul cafeinei din organism, dar aceasta poate varia de la persoana la pesoana.

Femeie insarcinate trebuie sa consume cu prudenta cafea. Nu mai mult de doua cesti de cafea pe zi. O cantitate mai mare de cafea ar pute creste risucul de avort spontan. Deaorece cafeina poate trece in laptele matern, mamele care alapteaza trebuie sa evite consumul de cafea, pentu a nu transmite cafeina copiilor prin lapte, astfel acestia pot deveni agitat si iritabil.

Ultimele comentarii
  1. Cristina
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *