Anemia – cum poate fi tratata

Anemia este o afectiune caracterizata prin oboseala, piele palida, respiratie dificila, palpitatii, ritm cardiac rapid si senzatie de lesin.

anemie

In cazul anemiei sangele are o capacitate redusa de absorbtie a oxigenului si de transportare a acestuia in corp sub forma de hemoglobina.
In cele mai multe cazuri anemia este rezultatul unei deficiente de fier prelungite, sangerari ce provin de la ulcere, hemoroizi sau afectiuni ale gingiilor. Vegetarienii si femeile insarcinate sunt vulnerabile la aceasta afectiune iar o imbunatatire a dietei este aproape intotdeauna solutia.

In cazul in care ai banuiala ca ai suferi de anemie, cel mai bine este sa consulti un medic. Nu toate formele de anemie sunt la fel. Unele cazuri de anemie se pot trata foarte usor cu suplimente de fier, insa in alte cazuri acesta poate face rau.

Dieta este cea mai importanta in cazul anemiei. Pentru a trata anemia consuma alimente bogate in vitamina C si alimente care contin fier. Vitamina C ajuta la absorbtia fietului de catre organism. Urzicile si sapanacul sunt surse importante de fier. Urzicile pot fi consumate si sub forma de ceai.

Vitamina B12 este si ea importanta in cazul anemiei. Consuma carne, legume, cereale integrale, germeni de grau si sos de tomate.
De asemenea drojdia de bere contine mult fier si acid folic.
Patrunjelul este bogat in fier, iar ierburile amare imbunatatesc digestia si absorbtia mineralelor.

Tine cont! In cazurile grave de anemie, sursele alimentare nu sunt suficiente, supraalimentele vor avea un rol important in recuperarea ta.

sursa: „Ghidul sanatatii tale” – Ed. Litera international

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *