Supa de detoxifiere – elimina toxinele si arde grasimile

Nu toata lumea este constienta ca in fiecare zi organismul acumuleaza substante toxice de la diversi factori cum ar fi dieta saraca, consumul de alcool, stresul si poluarea.

Aceasta acumulare de substante toxice in organism poate determina dificultati pentru pierderea in greutate, celulita, acnee, stare generala de rau  printre alte probleme.
Supa de detoxifiere isi propune sa combine anumite alimente pentru a elimina toxinele, determinand organismul sa functioneze bine si sa arda grasimile

supa detoxifiere

Supa de detoxifiere este un preparat simplu si permite numeroase posibilitati, pentru gusturi diferite. Baza supei de legume trebuie sa includa legume cu frunze verzi varza, rucola, spanac si crucifere (varza, conopida). Aceasta supa ajuta la detoxifierea ficatului si contine si ingredinte care ajuta la o ardere rapida, cum ar fi ghimbirul.

Beneficiile supei de detoxifiere:

– ajuta la curatarea organismului de toxinele care perturba buna functionare a orgaismului;
– contine fibre care ajuta la imbunatatirea functiei intestinale;
– ajuta la reducerea retentiei de apa;
– accelereaza metabolismul ajutand la arderea grasimilor.

Cinci retete de supa de detoxifiere:

1. Supa de detoxifiere cu cartofi:

  • 5 cartofi mijlocii;
  • 1 cana de spanac tocat;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 lingurita de ghimbir cuburi;
  • 2 linguri de seminte de in;
  • 2 catei de usturoi;
  • 200 ml apa;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de cimbru si rozmarin zdrobit.

Mod de preparare: intr-o tigaie se caleste usor ceapa si usturoiul. Se adauga apa si ghimbirul. In cazul in care legumele au fost fierte in prealabil, se framanta in propria lor apa si se adauga cele de mai sus. Se adauga spanacul, se regleaza cu sare si se fierbe 2 minute pana cand frunzele se dedurizeaza. Adauga semintele de inv si serveste-o calduta.
2. Supa de detoxifiere cu legume asortate

  • 2 cesti de rucola tocat;
  • 1 linguri de busuioc proaspat tocat;
  • 1 ceapa mica, rasa;
  • 2 cartofi mijlocii taiati cubulete;
  • 2 morcovi medii taiati cubulete;
  • 2 rosii decojite cubulete;
  • 1 cana de develel cuburi;
  • 2 cesti de mazare proaspata;
  • 1 1/2 catei de usturoo;
  • apa clocotita;
  • 1 lingura ulei masline;
  • seminte de in, piper roz si semninte de susan alb.

Mod de preparare: Intr-o tigaie adanca se adauga rucola, ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, morcovii, busuiocul si dovelceii si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute. Adauga apa fierbinte si lasa la fiert pana se inmoaie toate legumele. Ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca, apoi cu ajutorul unul blender paseaza legumele. In aceeasi tigaie se adauga restul de ulei si se fierbe mazarea. Adauga supa obtinuta la blender, pune sare si lasa la fiert cateva minute. Se serveste cu rucola, seminte de in, susan si piper.

3. Supa de detoxifiere Dukan

  • 3 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 cana supa de legume;
  • 2 cani supa de pui fara grasime;
  • 1 telina sau praz;
  • 1 ardei verde;
  • 3 rosii decojite;
  • 1/2 varza de mare;
  • 1 litru si jumatate de apa.

Mod de preparare: se curata si se taie legumele in bucati. Ele se pun in oala sub presiune si se lasa la fiert impreuna cu 1 litru si jumatate de apa. Este gata cand legumele se inmoaie. Nu se paseaza legumele cu blenderul.

Alimentele principale care pot face parte din supa de detoxifiere sunt: varza, brocoli, andive, spanac, conopida, varza, dovleac, cartofi, morcov, dovlecel, seminte de in, susan, piper, ghimbir, ceapa.

Supele de detoxifiere por fi foarte gustase si ofera multiple beneficii organimului. Fii crativa si creeaza-ti propria supa de detoxifiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *