Retete culinare: Tavalite cu nuca

Ingrediente blat:tavalite cu nuci

  • 5 oua;
  • 250 g faina;
  • 200 g zahar;
  • 10 lg ulei;
  • 10 lg apa minerala;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 praf de sare.

Ingrediente glazura:

  • 200 g margarina rama;
  • 200 g zahar;
  • 250 ml lapte;
  • 30 g cacao;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • nuca pentru tavalit.

Mod de preparare blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile se bat cu mixerul alaturi de zahar pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga ulei in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
In compozitia de albusuri se incorporeaza compozitia de galbenusuri cu o spatula de jos in sus.

Tava de copt se tapeteaza cu harie de copt si putin ulei, apoi se toarna compozitia in tava si se pune in cuptorul preinvalzit. Se lasa incuptor 25-30 de minute la foc mediu.

Mod de preparare glazura:
Intr-un ibric se pune zaharul, cacaoa, laptele si margarina.
Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina. Pe final, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca.

Cum procedam:
Blatul scos din cuptor se la sa se raceasca si se taie in patratele (sau forma dorita).
Fiecare bucatica se trece prin siropul caldut, apoi se tavalieste prin nuca pisata marunt.

Se serveste rece!
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *