Retete culinare: Tarta cu fructe de padure si frisca

Ingrediente pentru blat:

  • tarta cu fructe de padure si frisca200 g faina;
  • 500 g migdale;
  • 50 g zahar;
  • 1 ou;
  • 125 g unt;
  • coaja rasa de lamaie.

Ingredinte pentru umplutura:

  • 1 budinca de vanilie;
  • 400 ml lapte;
  • 2 linguri de zahar;
  • 200 g frisca;
  • 200 g afine;
  • 200 g zmeura.

Mod de prepare:

Migdalele se trec prin masina de macinat nuci, apoi se amesteca cu faina, zaharul untul, oul, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Se framanta aluatul si apoi se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, din care se taie si se aseaza in forma de tarta unsa in prealabil cu unt.
Se coace la foc potrivit, 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se scote din forma, si se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic.
Se umple tarta cu budinca, si se decoreaza cu frisca si fructe de padure, dupa care se lasa la rece 30 min.

Pofta buna!

Vezi si reteta de tort de capsuni cu frisca

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *