Retete culinare: tarta dulce cu dovlecei

Ingrediente aluat:

  • 250 g faina;tarta-cu-dovlecei
  • 75 g unt;
  • 1 lingura margarina;
  • sare.

Ingrediente umplutura:

  • 50 g unt;
  • 2 oua;
  • 1/4 litru lapte;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 1 kg dovlecei;
  • sare;
  • coaja rasa de lamaie.

Mod de preparare aluat tarta:

Se cerne faina, se face o adancitura in mijloc, apoi se pune untul taiat bucatele, margarina, un varf de lingurita de sare si o ceasca de apa rece. Se amesteca fara a fi framantat aluatul si se lasa sa se odihneasca acoperit cu un prosop curat.

Mod de preparare umplutura cu dovelecei:

Dovleceii se fierb, se scurg bine si se paseaza. Se amesteca laptele caldut cu untul, galbenusurile, scortisoara, coaja rasa de lamaie si un praf de sare, iar apoi se toarna piureul de dovlecei. Se pun si albusurile spuma si se omogenizeaza compozitia.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Compozitia de dovlecei se toarna in forma cu aluatul si se coace la foc potrivit timp de 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie in forma de triunghi si se serveste cu pofta!

Vezi cum se prepara si Budinca cu ciuperci

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *