Retete culinare: Spaghete cu pui si sos de rosii

Ingrediente:

  • 1 piept de pui;spaghete-cu-sos-de-rosii
  • spaghetti cca 200 gr;
  • 1 ceapa;
  • 2 catei de usturoi;
  • sos de rosii;
  • 30 ml vin alb sec;
  • ulei de masline;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in bucati si se pune la prajit in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste putin.
Se adauga ceapa si usturoiul tocate si se lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie bine.
Se pune sosul de rosii, dafinul, si vinul, se amesteca si se lasa sa mai fiarba cca 5 min. Cand este aproape gata se adauga sare si piper dupa gust.

Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare. Se lasa pe foc pana se fierb spaghetele, amestecand din cand in cand.  

Spaghetele se scurg bine de apa, si se adauga sosul. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *