Retete culinare: Sarmale de post cu orez si ciuperci

Ingrediente:

  • varza – 1 buc;sarmale-cu-orez-si-ciuperci
  • ciuperci – 250g;
  • orez – 3 cesti;
  • ceapa -3 buc;
  • verdeata;
  • cimbru;
  • rosii – 3 buc;
  • smantana – 100g;
  • bors – 1 litru;
  • sare;
  • piper;
  • ulei.

Mod de preparare:

Foile de varza se oparesc in cu apa cu sare. Se inabusa cepele tocate fin cu ciupercile taiate felii, verdeata, orezul, sarea si piperul.
Cu acesta compozitie se umplu foile de varza, facandu-se sarmalutele de dimensiuni potrivite.

Se pun intr-o cratita si se dau la fiert cu apa. Cand sunt aproape gata se adauga borsul fiert si se lasa sa mai fiearba putin. Apoi se adauga rosiile taiate rondele, cimbrul, si se pun in cuptor sa scada.
Se servesc cu smantana.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *