Retete culinare: Salata mixta cu rosii coapte la cuptor.

salata-rosii-cuptorPentru aceasta salata folositi numai legume gustoase si apetisante.

Poate fi un amestec de orice – laptuca, varza rosie, salata verde, ridichi, fenicul, telina. Adaugati niste ierburi proaspete, de pilda: maghiran, busuioc sau patrunjel.

Odata ce le-ati amestecat pe toate, puneti rosii coapte pe gratar, ca sa-i dati salatei un gust aparte.

Incercati ca cumparati rosii obisnuite, bine coapte, sau cherry, pe care sa le lasati intregi, sau taiati-le pe jumatate pe cele mari.

Puneti-le intr-un bol si adaugati putin usturoi tocat, cimbrisor proaspat, busuioc, oregano uscat, putin ulei de masline, sare, piper negru, proaspat macinat si ardei iute uscat, toate dupa gust.

Varsati continutul bolului intr-o tava de copt si tineti in cuptor doar pana cand se coloreaza, uscandu-le putin – 15 minute intr-un cuptor incins.

Lasati sa se raceasca. Cand salata este gata agaugati un dressing din ulei de masline si suc de lamaie.

Pofta buna!

Citeste despre beneficiile salatei

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *