Retete culinare: Prajitura cu prune

 

Ingrediente prajitura cu prune:

  • 6 oua,
  • prajitura cu prune100 g unt,
  • 15 linguri faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 2 linguri gris,
  • 1 lingurita sacortisoara,
  • 500 gr prune.

Mod de preparare prajitura cu prune:

Se taie prunele in jumatate si li se scot samburii. Se aseaza cu partea taiata in sus si se pudreaza cu scortisoara. Se pun la rece pana se pregateste aluatul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu untul topit rece si cu esenta de rom.

Se amesteca cele doua compozitii apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Aluatul se toarna intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt, dupa care se aseaza fructele cu partea taiata in jos, dupa ce au fost pudrate cu gris.

Se coace 20 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit.

Se lasa sa se raceasca si apoi se presara cu zahar vanilat.

Pofta Buna!

Vezi si reteta: Prajitura cu crema de nuci

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *