Retete culinare: Pastrav la cuptor cu cimbru, o combinatie invioratoare

Pastravul este foarte bun la gust, mai ales intreg. Nimic nu se compara cu o bucata de pastrav prajit simplu, dar cel cu cimbru reprezinta o combinatie subtila si invioratoare. Cel mai bun este pastravul cumparat proaspat de la pescarul din zona ta.

Pentru 4 portii:Pastrav la cuptor cu cimbru
– 4 x 45og pastrav, curatat de solzi si eviscerat
– 2 maini de cimbru proaspat cules
– sare si piper proaspat macinat
– 3 linguri de ulei de masline
– 2 lamai
– 3 frunze de dafin cat mai proaspat posibil

Incalzeste in prealabil cuptorul la cea mai mare temperatura. Spala pastravul in interior si exterior si usuca-l cu un prosop de hartie. Foloseste un pisalog si un mojar , zdrobeste cimbrul impreuna cu o lungurita de sare si ulei de masline. Freca pastravul in interior cu acest amestec.

Taie lamaile in jumatate si apoi capetele, ca sa fie plate. Pune pastravul, lamaile si dafinul pe o tava si coace in cuptor aproximativ 10 minute.
Pentru a verifica daca pastravul este bine facut, incerca sa tragi carnea de pe os in partea cea mai groasa. Daca se desprinde usor, inseamna ca este gata, daca nu, mai tine-l in cuptor cateva minute.  Atunci cand s-a facut pielea ar trebui sa fie crocanta.
Serveste pastravul impreuna cu lamaia, pe care o poti stoarce desupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *