Retete culinare: Lasagna

Ingrediente:

  • 450 g carne vita tocata;lasagne
  • 400 g  piure de rosii din conserva;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 300 g supa de vita;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 2 cepe taiate marunt;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 morcov taiat marunt;
  • 12 foi lasagna;
  • 50 g parmezan ras;
  • sare;
  • piper.

Ingrediente – sos de branza:

  • 75 g unt;
  • 75 g faina;
  • 800 ml lapte;
  • 1 lingurita nucsoara pisata.
  • 50 g branza rasa.

Mod de preparare:
Unge cu unt sau cu ulei un vas termorezistent cu o capacitate de 3 litri. Incalzeste uleiul intr-o tigae adanca si caleste ceapa, usturoiul si morcovul taiat marunt, timp de 4-5 min.
Adauga carnea tocata si prajeste timp de 3-4 minute pana se rumeneste. Adauga piureul de rosii, pasta de tomate si supa de vita. Acopera-le cu un capac si fierbele la foc mic 30 de minute.
Topeste untul intr-o alta tigaie, adauga faina, si amesteca timp de 1 minut. Ia vasul de pe foc si adauga treptat laptele. Pune vasul pe foc si amesteca-i continutul pana incepe sa fiarba. Potriveste gustul cu sare si piper si adauga branza rasa.

Inainte de ultimele operatii, incalzeste cuptorul.
Ia vasul termorezistent, pregatit deja, pune 4 foi de lasagna, peste care adauga cantitatea de carne preparata si 1/3 din sosul de branza. Adauga iar 4 foi de lasagna peste care toarna restul de sos de branza si parmezan ras. Tine-le la cuptor timp de 40 minute. 
Se serveste calda.

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *