Retete culinare: Dulceata de capsuni cu vin

dulceata de capsuni cu vin

Ingrediente:

  • 900 g capsuni
  • 100 ml vin alb
  • 500 g zahar
  • 1 plic conservant

Pregatire:

Se spala capsunele, se lasa sa se scurga, se indeparteaza cozile, se taie marunt si se cantaresc 900 g. Se masoara 100 ml vin.

Mod de preparare:

Capsunele si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului de conservant se amesteca cu zaharul si apoi se amesteca cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa se dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac circa 5 minute.

Vezi si reteta pentru tort de capsuni cu frisca

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *