Retete culinare: Dulceata de caise cu ceai de fructe

Ingrediente:

  • 400 ml apa;dulceata de caise
  • 750 g caise;
  • 150 g morcovi;
  • 200 ml suc de mere;
  • 3 pliculete ceai de fructe;
  • 1 plic sare de lamaie;
  • 500 g zahar;
  • 1 plic intaritor;

Pregatire:
Se fierbe apa, se toarna peste pliculetele de ceai si se lasa circa 15 minute. Se spala caisele, se lasa sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, si se cantaresc 750 g. Se spala morcovii, se lasa sa se scurga, apoi se curata de coaja, se dau prin razatoare si se cantaresc 150 g.

Mod de preparare:
Caisele, morcovii, ceaiul de fructe, sucul de mere si sarea de lamaie se amesteca intr-o oala cu plicul de intaritor, amestecat in prealabil cu zahar. Se pun la foc moderat si se fierb amestecand continuu minim 3-5 minute. In tot acest timp se poate lua spuma cu o lingura. Oala se ia de pe foc si se umplu borcanele. Se sigileaza si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.

Pofta buna!

Vezi cum se pregateste si dulceata cu capsuni

 

 

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *