Retete culinare: Cartofi frantuzesti

Ingrediente:

  • cartofi-frantuzesti1 kg cartofi;
  • 150 gr smantana;
  • 250 ml lapte;
  • 1 lingura unt (30 gr);
  • 1 catel usturoi;
  • 1 varf cutit nucsoara;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:

Cartofii se curata si se taie rondele, dupa care se aseaza in straturi, in tava unsa in prealabil cu unt.

Se pune primul strat subtire de de cartofi, apoi se condimenteaza cu sare, piper si usturoi.

Smantana se amesteca cu lapte si nucsoara si se toarna o parte peste primul strat de cartofi, si o parte peste cel de-al doilea strat de cartofi ce va fi pus in tava. 

Untul ramas se pune deasupra.

Se tine la cuptor timp de 40 de minute pana se inmoaie cartofii si devin aurii.

Se serveste cald, de preferant langa o salata.

Pofta buna!

Citeste si: 7 motive pentru a iubi cartofii dulci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *