Retete culinare: Capsune gratinate

Ingredientereteta desert capsune gratinate

  • 600g capsune
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 124 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra

Mod de preparare

Cureti capsunele, le speli, le lasi sa se scurga, apoi le tai in jumatati si le asezi intr-un vas termorezistent, ca tiglele de casa. Dai apoi prin razatoarea cu ochiu mari margarina rece si amesteci „fulgii” obtinuti cu frisca, zaharul vanilat si galbenusurile. Pui compoztia pe baie de aburi si o fierbi pana obtii o crema consistenta. Torni amestecul peste capsun s-il dai la cuptor pentru 10 minute, pana ce capata o culoare aurie. Cand capsunele sunt gata gratinate, le scoti, le lasi sa se raceasca, apoi le presari cu zahar pudra.

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru inghetata de capsuni si lamaie

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *