Retete culinare: Tort cu capsuni si frisca

tort-capsuniIngrediente:

  • 800g capsuni
  • 50g sirop de mure
  • 50g lichior de fructe
  • Zahar pudra
  • 400g frisca

Mod de preparare:
– Se foloseste un blat de tort gata pregatit.
– Se curate 800g capsuni si se strecoara bine
– Se zdrobesc capsunile mari si mai mici si se adauga la ele 50g sirop de mure si 50g lichior de fructe, cu acestea stropind tortul.
– Restul capsunilor se repartizeaza cat mai uniform pe suprafata blatului, apoi se presara zahar pudra.
– Se bat 400g de frisca si se pune in ea 50g zahar praf, cu care se amesteca. O treime din spuma se retine pentru decorat, iar cu restul se unge tortul.
– Se orneaza tortul cu frisca si cu capsuni intregi.
– Se pune la rece si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Pofta buna!

Vezi si retata de budinca de ciocolata

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *