Reteta tort de ciocolata

reteta tort ciocolataIngrediente blat
Unt – 160 gr.
Ciocolata rasa – 100 gr.
Zahar vanilat
Coaja si zeama de lamaie
Rom
Oua – 6 buc.
Zahar – 125 gr.
Pesmet – 3-4 linguri

Ingrediente crema
Oua – 2 buc.
Zahar – 100 gr.
Unt – 100 gr.
Ciocolata – 50 gr.
Zahar vanilat

Ingrediente glazura
Ciocolata – 50 gr.
Zahar – 2 linguri
Apa – 1 lingura

Mod de preparare blat tort de ciocolata
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se amesteca cu untul, frecand continu si cu ciocolata rasa, se adauga albusurile spuma, pesmetul, zeama si coaja de lamaie rasa. Se coace la cuptor intr-o forma unsa si tapetata cu hartie.

Mod de preparare crema tort de ciocolata
Ouale si zaharul se bat pe foc pana se incing bine. Apoi se lasa sa se raceasca, se adauga untul bine frecat, iar la urma, ciocolata bine topita si zaharul vanilat.

Se taie blatul, se umple cu crema de ciocolata si orneaza cu frisca sau cu glazura pregatita astfel: ciocolata se pune la topit intr-un vas cu cateva picaturi de apa, la foc mic. Se freaca cu zaharul pana devine ca o pasta moale. Se toarna calda peste tort si se intinde bine cu cutitul.

foto: j9k.org

Vezi si reteta de tort cu capsuni si frisca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *