Reteta tiramisu cu mascarpone

Tiramisu, este o prajitura rapida, care nu necesita foarte mult efort, si totul se prepara la rece, fara a trebui sa utilizezi cuptorul.

Daca ai pofta de ceva dulce, opteaza pentru tiramisu, simplu si rapid.  Iata de ce ai nevoie pentru reteta de tiramisu:

Ingrediente:

  • piscoturi (12 bucati)tiramisu
  • 250 gr frisca lichida;
  • 500 gr mascarpone;
  • 3 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • cafea;
  • cacao;
  • esenta de rom.

Mod de preparare:

Incepe prin a face doua cani de cafa tare, si las-o la racit.

Cat timp cafeaua se raceste, tu separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile impreuna cu 3 linguri de zahar se bat cu ajutorul unui mixer, pana cand isi schimba consistenta, dupa care se adauga mascarpone si se continua sa se amestece cu mixerul pana devine o crema pufoasa.

Albusile se bat separat cu mixerul, pana devin spuma tare, la fel si frisca lichida, se bate separat pana se intareste.

Toate cele trei compozitii obtinute, se amesteca intr-o singura crema. Pentru o consistenta mai pufoasa, foloseste mixerul. Lasa crema la frigider pana asezi piscoturile.

Piscoturile se insiropeaza cate unul si se aseaza pe o tava intinsa, unul langa celalalt. Peste stratul de piscoturi se aseaza un strat de crema, apoi iarasi un strat de piscoturi si un ultim strat de crema.

Tiramisu se lasa la rece, de preferat peste noapte si se presara cu cacao inainte de a fi taiata pentru servire.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *