Retete culinare: tarta cu caise

reteta pentru tarta cu caiseIngrediente:

  • 1 kg caise
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 230 g faina
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare

Mod de preparare:

Freci ouale cu 200 g zahar si cu untul, adaugi esenta de vanilie, un praf de sare si 200 g faina. Ungi o forma de tarta (cu diametrul de 28 cm) cu uleiul, o tapetezi cu faina ramasa si pui compozitia pregatita. Speli caisele, le desfaci in jumatati, le cureti de samburi si asezi jumatatile cu partea interioara in sus. In fiecare caisa presari putin din zaharul ramas, apoi dai tarta la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit. La final presari zaharul vanilat.

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru tarta cu fructe de padure si frisca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *