Retete culinare: Prajitura cu crema de nuci

Reteta prajitura cu crema de nuci

Ingredientereteta-prajitura-crema-nuci

  • Zahar – 100g
  • Apa – 1 pahar
  • Oua – 1 buc.
  • Ulei – 1 pahar
  • Amoniac dizolvat cu lamaie – 1 lingura
  • Faina

Pentru crema:

  • Nuci macinate – 750g
  • Smantana – 800g
  • Zahar – 250g
  • Vanilie

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, se adauga un pahar de apa, se topeste zaharul. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit racit zaharul, se adauga un ou, un pahar de ulei si o lingura cu amoniac dizolvat cu lamaie. Se adauga faina cat cuprinde. Se impart in 4 foi si se coc.

Crema se obtine amestecand bine ingredientele. Cu aceasta crema se ung foile si se da la rece.

Vezi si reteta de prajitura cu visine, cirese si bezea

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *