Retete culinare: Placinta cu dovleac

Ingrediente:

  • 1 dovleac pentru placinta (nu foarte mare -1-2 kg),placinta-dovleac
  • 400 g faina,
  • 200 g margarina,
  • 200 g zahar pudra vanilat,
  • 1 ou,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • sare.

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca margarina cu zaharul pudra (150g). Se adauga oul, 1/2 esenta de lamaie, praf de copt si un varf de sare, dupa care treptat se adauga faina pana se obtine un aluat omogen. Se lasa la frigider pentru 20-30 de minute.

Dovleacul se taie pe jumatate se scot semintele si se pune la cuptor la foc mediu. Cand este gata, se scoate din cuptor, si cu o lingura i se scoate miezul, care se pune intr-un bol. Se adauga 2 linguri de zahar pudra (daca vreti sa fie mai dulce) si  esenta de lamaie.  Se paseaza pana se obtine o pasta dar nu foarte fina.

Aluatul din frigider, se imparte in 2 bucati ce se intind intr-o tave unsa in prealabil cu margarina. Se pune prima foaie, dupa care se adauga dovleacul si desupra cea de-a doua foaie. 

Placinta se pune la cuptorul preincalzit la foc mic, circa 40 de minute.

Cand este gata se scoate din cuptor si se portioneaza dupa racire. Pentru un plus de gust presarati scortisoara.

Pofta buna!

vezi si reteta de placinta cu mere

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *