Reteta mucenici moldovenesti

Ingrediente aluat mucenici moldovenesti:

mucenici-moldovenesti 1

faina – 600 gr
drojdie uscata – 10 gr
oua – 4 buc zahar – 150 gr
unt topit – 125 gr
lapte – 250 ml;

Ingrediente finisare:

apa – 1.5 L 
zahar –  600 gr
coaja de la o portocala
esenta de rom
miere
miez de nuca

M0d de preparare mucenici moldovenesti:

Pentru a realiza compozitia mucenicilor se bat ouale ca pentru omnleta, se incalzeste laptele si se topeste untul. Se amesteca: laptele, untul, ouale, zaharul, faina si drojdia (in aceasta ordine). Se framanta aluatul si se lasa sa creasca.
Se pune coca crescuta pe masa de tapetat si daca este prea moale, se adauga faina treptat pana ce devine aluatul nelipicioas si usor de modelat.
Se fac 8-uri se pe pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut acoperite cu un prosop circa 20 de minute.
Intr-un pahar cu apa calda se dizolva 2 linguri de zahar si cu o pensula se ung mucenicii, care se baga in cuptorul preincalzit, timp de 20 de minute.

Apa si zaharul se pun la fiert si se amesteca dei n cand in cand. La final se adauga esenta de rom si coaja de portocala.
Dupa ce ucenicii au fost scosi din cuptor se cufunda pe rand in sirop, apoi se aseaza inapoi in tava. Se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Se consuma calzi sau reci, dupa preferinta!

Pofta buna!

Vezi si reteta de mucenici cu zeama

foto: easypeasy.ro

Ultimele comentarii
  1. Maria
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *