Reteta mucenici cu zeama

Ingrediente mucenici:

mucenici – 400 g;mucenici
zahar – 300 g;
zahar vanilat – 2 pliculete;
scortisoara – 2-3 lingurite;
esenta rom – 2 lingurite;
sare – 1 lingurita;
nuca – 400 g;
apa – 3-4 litri;
coaja rasa de la o lamaie;
coaja rasa de la o portocala.

Mod de preparare mucenici cu zeama:

Apa se pune la fiert, 3 sau 4 litrii in functie de cata zeama vrei sa aiba mucenicii.

Se adauga zaharul, sarea si zaharul vanilat si se amesteca bine pana se dizolva. Se lasa sa fiarba, iar cand da apa in clocot se adauga mucenicii. Se lasa la foc mic timp de 10 minute. 

Dupa ce mucenicii au fiert (dar nu mai mult de 10 minute) sea copera cu un capac si sa lasa sa se linisteasca 20-30 de minute, dupa care se adauga esenta de rom, scortisoara si coasa rasa de lamaie si portocale. La final se adauga nuca macinata.

Se servesc reci sau calzi, dupa preferinta.

Pofta buna!

Vezi si reteta de mucenici moldovenesti

foto: divainbucatarie.ro

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *