Reteta – friptura de rata cu mere si afine

 Friptura de rata se potriveste de minune cu fructele. Gatite impreuna vei obtine aroma ce te rasfata.

Ingrediente:
reteta rata– carne de rata (poate fi pulpa, piept de rata, aripi sau spate dezosat);
– 3 mere;
– 100 g afine
– 4 linguri de coniac;
– 1/4 ceapa rosie;
– 250 ml supa de pasare;
– 1 lingura miere de albine;
– sare si piper.

Mod de preparare friptura de rata:

Carnea  de rata bine spalata se sareaza si se pipereaza , apoi se pune intr-o tigae pentru prajit, insa fara adaos de ulei sau alte grasimi, caci rata este destul de grasa si isi va lasa grasimea in tigae.

Odata obtinuta grasimea de la rata, se scurge din tigae si se pastreaza separat.
Dupa ce scurgi gasimea din tigae adauga coniacul si flambeaza.

Ai terminat flambatul? Rata se scoate din tigae si se pune la cuptor intr-un vas potrivit, alaturi ed 100 g supa de pasare. Se acopera cu aluminiu si se lasa la 190 de grade aproxomativ o ora.

Grasimea de rata se toarna in tigaie, se incinge, dupa care se adauga ceapa rosie tocata fasii. La rumenirea acesteia adauga merele taiate felii.
Rumeneste merele pe ambele parti, iar apoi adauga mirea de albine, avand grija ca merele sa fie acoperite pe toate partile. Se adauga sare si piper dupa gust, afinele si 100 ml supa de pasare, si se lasa sa fiarba 3- 4minute.

Carnea de rata se serveste langa sosul de mere si afine, pentru un gust desavasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *