Retete culinare: Dulceata de nuci verzi

Reteta dulceata de nuci verzi

reteta de nuci verziIngrediente

  • zahar – 1kg
  • nuci – 100 buc
  • apa – 4 pahare
  • vanilie
  • zeama de lamaie – 3 lunguri

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja si se pun in apa rece. Apoi se fierb 5-6 ape clocotite, cate 15 in fiecare apa. De aceea este bine sa avem doua cratite permanent pe foc cu apa clocotita. Cand le scoatem din una, le punem in cealalta.

Dupa ce au fiert, nucile sunt clatite in 3-4 ape reci, schimbandu-se apa din 15 in 15 minute.

Separat, se face siropul, si cand da primul clocot se pune o lingura de zeama de lamaie. Cand zaharul s-a legat cam trei sferturi se lasa putin sa se odihneasca din clocot pe marginea aragazului, apoi se pun nucile zvantate. Dupa ce nucile au fiert, se pune si restul de zeama de lamaie si vanilia. Se incearca daca dulceata s-a legat bine. In acest caz, siropul trebuie sa stea bob. Se ia spuma, si dupa ce se raceste se pune in borcane.

Vezi si Reteta dulceata de prune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *