Reteta dulceata de trandafiri

Trandafirii de dulceata, sunt plante cu flori roz, parfumate si comestibile. petalele trandafirului de dulceata sunt folosite pentru dulceturi, siropuri dar si pentru fabricarea cosmeticelor.

Din trandafirii de dulceata, sau trandafirii de Damasc, cum mai sunt numiti, obtii cea mai buna dulceata de trandafiri

Reteta dulceata de trandafiri

Ingrediente dulceata de trandafiri:dulceata-trandafiri

  • 1 kg zahar
  • 150g petale de trandafir
  • 1 degetar sare de lamaie
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • 3 pahare de apa

Cum se prepara dulceata de trandafiri:

Se aleg cu grija petalele de trandafiri, se spala si se taie portiunea alba, apoi se freaca cu grija, pentru a nu se rupe, cu sare de lamaie. Petalele de trandafiri se freaca pana curge din ele un suc rosu.
Zaharul se pune la dizolvat in apa pe foc, iar cand apa da in primul clocot, se pune 1 lingura de zeama de lamaie. Se da cratita la o parte de pe foc si se pun petalele de trandafiri cu zeama lor, desfacandu-le bine si cu grija pentru a nu se rupe.
Se pun din nou la fiert, si dupa ce mai fierb 2 minute, se adauga restul de zeama de lamaie. Dupa ce compozitia se leaga, se inchide focul si se pune la racit in borcane.

Dulceata de trandafiri se serveste rece langa un pahar de apa rece.

foto: retetecalamama.ro

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *