Reteta – Dulceata de toporasi

Dulceata de toporasi – O dulceata inedita, delicata si aromata, se poate prepara in zilele de primavara, din florile de toporasi.

Potrivit maestrului bucatar Mircera Groza, reteta este una relativ simpla, dar care are mici secrete, pentru a obtine la final un preparat delicios si sanatos.

dulceata toporasi

Pentru dulceata de toporasi ai nevoie de 350 de grame de toporasi. Acestia sunt mici si plapanzi, astfel incat este nevoie de aproximativ 5500 de flori de toporasi. Acestea se spala foarte bine in mai multe ape reci, pentru a elimina praful si impuritatile.

Pentru dulceata de toporasi ai nevoie de:

  • 350 gr toporasi;
  • 350 gr zahar;
  • 175 ml apa;
  • 2 lamai.

Cum se preparadulceata de toporasi:

Se stropesc cu zeama de la o lamaie florile de toporasi si se presara peste ele doua linguri de zahar, incat sa se macereze si sa lase suc. Se framanta delicat si se lasa la macerat pana cand se prepara siropul din zeama de lamaie, zahar si apa. Siropul se prepara la foc mic. Vei sti ca este gata atunci cand  pui o picatura pe o farfurie rece si nu se intinde, ci sta ca o perluta.

Odata ce siropul este gata, se adauga florile de toporasi si se amesteca incet timp de 5 minute la foc mic. Dupa cele 5 minute dulceata este gata. Stingi focul si o lasi sa se racoreasca. 

 Dulceata de toporasi se pune in borcanele deja sterilizate. Fiind o delicatesa este indicat sa folosesti borcane de maxim 50 de grame.

Pofta buna!

sursa: financiarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *