Retete culinare: Dulceata de prune

Reteta dulceata de prune

reteta dulceata de pruneIngrediente

  • 1 kg zahar
  • 750 g prune
  • 3 pahare apa
  • vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Se aleg prunele coapte si tari, se curata de codite si se spala. Se curata pielita, daca nu se poate, se pun in apa clocotita.

Dupa ce s-au curatat de pielite, se pun in apa de var, unde se lasa 2 ore.

Se scot, se limpezesc in apa rece si se pun la scurs.

Se scot samburii prin varful prunei.

Se pune zaharul la fiert cu vanilia, si cand siropul a inceput sa clocoteasca, se pune o lingura de zeama de lamaie.

Se leaga bine siropul, se trage cratita pe margine sa se linisteasca siropul si se pun prunele.

Se lasa 20 de minute pana prunele isi lasa zeama, si apoi se pun din nou la foc.

Cand clocoteste bine, se adauga restul de zeama de lamaie si se lasa sa se lege bine.

Vezi si reteta pentru dulceata de caise cu ceai de fructe

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *