Reteta delicioasa de tiramisu cu zmeura

Esti fana a zmeurei? Atunci nu trebuie sa ratezi tiramisu cu zmeura. Nu ii vei putea rezista.

tiramisu cu zmeura

Ingrediente tiramisu cu zmeura:

– 2 lamai;
– 1/3 cana zahar + 3 linguri de zahar;
– 3 crengute de menta proaspata;
– 3/4 cana de apa;
– 250 g mascarpone;
– 250 g ricotta;
– 1, 1/2 cani smantana;
– 500 g zmeura;
– un pachet piscoturi.

Mod de preparare tiramisu cu zmeura:
Rade coaja unei lamai dupa care stoarce 1/4 ceasca suc de lamaie si pune-l intr-o tigaie. Adauga 1/3 cana de zahar, menta si apa. Adu compozitia in punctul de fierbere si apoi lasa-o sa fiarba 1 minut.
Indeparteaza cratita de pe foc, si las-o sa se raceasca complet, apoi adauga coaja de lamaie si inca putina menta.

Cu ajutorul unui mixer electric bate mascarpone si ricotta impreuna cu 3 linguri de zahar pana obtii o crema neteda.
Redu viteza mixerului si adauga incet smantana, pana ce aceasta se incoporeaza bine, apoi creste viteza si bate crema pana aceasta devine rigida.

Adauga zmeura si zdrobeste-o usor de pretii vasului.

tiramisu

Intr-o cupa de inghetata pune cateva piscoturi rupte bucatele mici, si stopeste-le cu sirop de lamaie, apoi acopera-le cu crema.
Pune in mai multe straturi daca ai loc in cupa, sau lasa doar un strat. La sfarsit adauga zmeura si lasa tiramisu la frigider timp de o ora, apoi bucura-te de aroma lui deosebita.

Pofta buna!

foto: imujer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *