Retete culinare: Clatite cu branza de vaci

Ingrediente aluat clatite:

  • 500 g faina;
  • 500 ml lapte;clatite cu branza de vaci
  • 250 g zahar;
  • 4 oua;
  • vanilie;
  • sare.

Ingrediente umplutura clatite cu branza de vaci:

  • 500 g branza vaci;
  • 50 g unt;
  • 2 oua;
  • sare;
  • 50 g zahar;
  • 50 g stafide.

Mod de preparare clatite cu branza de vaci:

Se amesteca intr-un vas, faina, ouale, zaharul, sarea si vanilia, pana se formeaza o coca ce se subtiaza cu laptele caldut, astfel ca amestecul sa fie omogen. 

Intr-o tigaie se pune putin ulei incins cant sa se unga tigaia, apoi se toarna cu n polonic din aluatul de mai sus. Se misca tigaia astfel ca acesta compozitie sa se intinda bine. Se rumeneste foaia pe ambele parti. 

Clatitele se aseaza unele peste altele intr-o farfurie, se umplu cu branza de vaci avestecata cu zaharul galbenusurile, stafidele si putina sare. Se ruleaza  si se aseaza pe o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor  si se servesc cu smantana.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *