Reteta Chec cu banane

Ai incercat vreodata checul cu banane? Este o prajitura aromata si usor de pregatit.

De ce ai nevoie pentru checul cu banane:chec banane

– margarina 125g;
– zahar – 1 cana;
– banane 2 buc;
– oua 4 buc;
– smantana 100 ml;
– faina 1 cana si jumatate;
– praf de copt 1/2 lingurita;
– bicarbonat 1/2 lingurita;
– esenta de vanilie.

Mod preparare Chec:
Margarina se freaca impreuna cu zaharul pana la omogenizare, apoi se adauga ouale, esenta de vanilie si bananele taiate marunt. Foloseste un mixer, sau amesteca-le bine timp de cateva minute.
Adauga smantana si amesteca inca o data.
Separat, faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi faina se adauga treptat peste compozitia cu margarina, si se mixeaza pana se incorporeaza toata.
Tapeteaza o tava cu ulei sau hartie de copt si toarna compozitia obtinuta. In locul tavei pentru chec poti opta si pentru forme de briose, sau orice alt tip de tava. Orneaza checul cu felii de banana.

Baga checul in cuptorul incins, pentru 45 de minute,  la 180 de grade, si vei obtine o prajitura delicioasa – chec cu banane

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *