Reteta: Calamari umpluti cu somon afumat

Bucataria spaniola este o bucatarie absolut savuroasa. Calamari umpluti cu somon afumat este o reteta spaniola usor de preparat chiar in bucataria ta. Ingredientele folosite sunt usor de gasit in magazine iar timpul de preparare nu este lung.

Ai nevoie de:

  • 4 calamari,calamari umpluti cu somon
  • 150 g somon afumat,
  • 50 g de orez,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 cescuta de vin alb,
  • 50 g unt,
  • 1 lamaie,
  • oregano,
  • rozmarin,
  • ulei de masline,
  • piper.

Cum ii prepari

Calamarii se spala bine in apa rece, dupa care se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant de hartie.

Orezul se pune la fiert separat. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se pun la foc mic ceapa cu morcovii. Se acopera tigaia pentru ca legumele sa se inabuse. Se adauga orezul fiert si se lasa pe foc doar cateva minute. Se pune putin piper, se amesteca apoi se stinge focul. Se adauga si somonul rupt fasiute,  rozmarinul si oregano.

Cu aceasta compozitie se umple fiecare calamar in parte. Intr-o tigaie (sau pe un gratar de teflon sau ceramic) se pune untul la topit si se rumenesc calamarii bine pe fiecare parte. Din cand in cand se stropesc cu vin si zeama de lamaie. Se servesc calzi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *