UNBROKEN – In cinematografe din 23 ianuarie 2015

UNBROKEN – filmul care marcheaza debutul Angelinei Jolie ca regizor, ajunge si in Romania.

unbroken

UNBROKEN este un film de drama american, realizat in 2014, produs si realizat de Angelina Joie. El se bazeaza pe povestea reala a lui Louis Zamperini – atlet olimpic si aviator in Al Doilea Razboi Mondial. Povestea lui de viata este una deosebita. Fost castigator olimpic la Olimpiada din 1936, acesta ajunge aviator in cel de al doilea razboi mondial. In urma unui bombardament, baiatul ajunge in Oceanu Pacific, unde supravietuieste ca prin minune, si reuseste sa reziste 47 de zile pe o pluta. Ajuns pe uscat, pe una din insulele japoneze, acesta este laut prizonier de razboi si are de indurat o serie de torturi timp de 2 ani.

unbroken

Povestea vietii uimitoare a lui Louis Zamperini este scrisa si in cartea „A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” scrisa de Laura Hillenbrand. Louis Zamperini, interpretat in film de Jack O’ Connell, a murit anul trecut, in 2014 inainte ca filmul despre viata sa sa fie terminat, insa a putut vedea pe patul de spital o varianta de lucru a filmului.

UNBROKEN a avut premiera mondiala la Sydney la 17 noiembrie 2014 si se bucura de 3 nominalizari la Oscar. Din luna ianuria 2015 aceasta ajunge si in cinematografele din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *