„Moonlight”, cel mai bun film la premiile Oscar, din 10 martie pe marile ecrane!

Moonlight / În lumina lunii a castigat premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a editie a galei Premiilor Oscar! Dintr-un total de opt nominalizari, drama scrisa si regizata de Barry Jenkins a mai obtinut statuetele pentru Cel mai bun actor in rol secundar (Mahershala Ali) si Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins).
Peste doar cateva zile, incepand din 10 martie, Moonlight/ In lumina lunii poate fi vazut in cinematografele din tara, distribuit de Transilvania Film.

„Vreau să mulțumesc de o mie de ori companiei de producție A24. La început, filmul avea alocat un buget mult mai mic și, fără ca noi să le spunem ceva, ei au decis să mărească bugetul pentru că au crezut în proiect. Și nu ne-au pus să schimbăm nimic în schimbul acestui lucru. (…) Este minunat să fii Barry Jenkins acum, dar asta nu era valabil în urmă cu un an jumate, iar eu nu mai făcusem un film de șapte ani, așa că aveam de gând să folosesc timpul dedicat să le transmit toată dragostea mea. E păcat că lucrurile s-au întâmplat așa dar, la naiba, Moonlight a câștigat Cel mai bun film!”, a spus regizorul Barry Jenkins, după decernarea premiilor.
În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

„În vremurile astea tulburi, avem nevoie mai mult ca oricând de povestitori ca Jenkins, oameni capabili să transforme o poveste cu conflict și suferință într-o simfonie despre dragoste și prietenie care persistă în ciuda durerii. Mă îndoiesc că voi vedea un film mai bun ca Moonlight anul acesta.” (The Guardian)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *