Vrei sa fii mai productiva la job? Ia o pauza!

Lucrezi non-stop la birou, fara nici 5 minute de pauza? Ei bine, asta poate sabota munca. Lucrul non-stop nu este cel mai bun mod de a obtine rezultatele dorite la locul de munca.

Un studiu recent a aratat ca pauzele intre sarcini pot creste creativitatea si productivitatea.

De ce ai nevoie de o pauza?
Potrivit studiului, atunci cand creierul este supus in mod constant la aceeasi activitate, el incepe sa o respinga, considerand-o lipsita de importanta si o elimina din constiinta ta. oboseala la birou
De exemplu, atunci cand porti o camasa simturile se adapteaza iar apoi cu greu mai constientizezi faptul ca o porti. Astfel de efect se produce atunci cand creierul este expus la aceeasi activitate timp indelungat. Oamenii asociaza pauza de cafea, tigara, cu lenea, dar  acum exista dovada ca pauzele pot stimula creativitatea.

Cand trebuie sa iei o pauza?
Pauzale scurte luate la finalizarea unei sarcini lungi sunt o necesitate! Este recomandat sa faci pauze scurte de mai multe ori pe zi (cam o data pe ora) si asigura-te ca acestea include si miscare a corpului.

Cum faci asta?
Plimba-te in jurul biroului!
Uneori o plimbare in jurul biroului te poate deconecta de la sarcina ta pret de cateva minute. Poti face o plimbare chiar si pana la racitorul de apa, sau filtrul de cafea pentru a-ti reimprospata mintea.

Fa un mic dans!
O melodie draguta si putina miscare iti pot elibera mintea si pot aduce putina distractie la birou. Dar aminteste-ti! Daca esti chemata in biroul sefului, nu ai auzit asta de la noi! 🙂

Atipeste putin!
Statisticile arata ca un pui de somn de 10 de minute creste performanta si vigilenta. Daca nu puteti atipi, macar luati-va ochii de la monitor si intindeti-va. Te va ajuta la relaxarea muschilor crescand productivitatea.

Ia distanta!
Nu asociati pauza cu lenea. Ganditi-va la pauza ca la o modalitate prin care puteti reduce nivelul de stres si puteti deveni mai activ. Acest lucru fiind folositor si pentru angajatorul vostru.

Statul la birou si munca pana la epuizare nu este productiva!

Gata… 1, 2, 3 … si Pauza!

Ultimele comentarii
  1. Diana
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *