Vrei sa ai succes? Succesul se invata

Toate avem prietene sau cunostinte pentru care succesul nu mai este un secret. Ce fac ele de atrag sansa si reusesc mereu in ceea ce isi propun? Autoarea Stephanie Milot, diplomata in administrarea afacerilor ne explica in cartea sa « Succesul, se invata » care sunt cele 9 chei spre a reusi in viata. Si daca succesul ar fi mai mult o chestiune de practica decat de sansa?

9 sfaturi pentru a reusi in viata :

viata1. Dezvolta inteligenta emotionala. Trebuie sa invatam sa descifram si sa ne stapanim emotiile, apoi sa intretinem relatii de calitate cu ceilalti.

2. Schimba perceptia asupra evenimentelor ce ti se intampla.

3. Ce vrei sa faci cu adevarat? Avem cu toti un univers limitat care ne impiedica sa avansam. Si daca nu ar fi decat credinte si nu adevaruri?

4. Pune problemele in perspectiva. Avem tendinta sa dramatizam totul? Pana la urma ce ni se intampla nu e chiar o catastrofa. Sa ne luam timp sa vedem situatia exact asa cum e ea. Solutia poate fi mai simpla decat credem.

5. Lamureste campul de lupta. E o chestiune de echilibru. Nu putem face totul deodata si nici nu-l putem controla. Trebuie sa luam hotarari.

6. Diminueaza nivelul de stres. In loc sa ne indreptam spre epuizarea profesionala, trebuie sa gasim modalitatea de a aduce in viata noastra linistea.

7. Respecta prioritatile. Inainte de a le putea respecta, trebuie sa ne hotaram ce este mai important pentru noi . Trebuie sa ne determinam valorile si sa facem alegerea. O saptamana are 168 de ore, si ramane la alegerea noastra ce vrem sa facem din ele. Ce e pe primul loc? Familia? Cariera? Job-ul?

pooh8. Traieste clipa! Zilele astea o imagine circula pe internet. E vorba de Winnie, ursuletul de plus si Porcusorul ce se plimba. Winnie intreaba « Ce zi e azi? » Porcusorul raspunde : « Suntem astazi » iar Winnie ii da replica : « Ah ! E ziua mea preferata! » Aceasta povestioara ne aduce aminte de faptul ca trebuie sa ne concentram pe prezent, e singurul moment ancorat in realitate si pe care avem stapanire.

9. Stabileste obiectivele. Daca vrem sa atingem succesul, ne trebuie o viziune clara asupra ceea ce vrem. Succesul nu vine la intamplare. Trebuie sa vizualizam obiectivul nostru si sa trecem la actiune pentru a vedea roadele muncii noastre.

Dupa cum puteti vedea nu e vorba de magie in ceea ce priveste cheia succesului. Singure putem pune controlul pe viata noastra iar aceste reguli ne vor ajuta.

Vezi si care sunt cei 7 pasi simpli pentru implinire personala

Autor: Ana Tutulan

Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *