6 tipuri de oameni toxici care trebuie evitati

Oamenii sunt cei care ne influenteaza cel mai mult drumul in viata. Daca vrei sa traiesti frumos si sa te bucuri de viata, atunci ar fi bine sa te asociezi cu persoane placute, pline de viata, care iti transmit energii pozitive.

Exista persoane toxice, persoane care te lipsesc de energie si  de viata. Acestea trebuie evitate, daca vrei sa ai o viata frumoasa.

oameni care trebuie evitati

Pentru a evita persoanele toxice, este important sa le cunoasteti. Oamenii puternici mental inteleg influenta celor din jurul lor. Cu influente negative provenite din o mutime de parti, chiar si cel mai puternic va cadea. Trucul este sa ii cunosti pe acei oameni toxici si sa ii eviti:

1. Lipitorile
Crescand ne dam seama cu totii care sunt prietenii adevarati, care ne sunt alaturi si la bine si la rau. Nu este nimic rau in a-ti ajuta prietenii la nevoie, ba chiar este recomandat. Dar ai grija la oamenii care iti sunt prieteni doar pentru a le oferi ajutorul tau financiar. Este o problema atunci cand acesti oameni nu fac nimic pentru a-si imbunatati situatia financiaa, ci doar asteapta la altii.

2. Lenesii
Lenea este o boala, una contagioasa. Oamenii lenesi ii fac si pe altii sa devina lenesi. Lenesii nu vor simti niciodata nevoia de mobilitate. Chiar daca esti o persoana puternica mental, nu esti impermeabila. Daca stai prea mult timp in jurul unor oameni lenesi, vei observa ca productivitatea ta generala va scadea.

3. Guralivii
Cei care isi petrec mare parte din timpul lor vorbind, fara sa faca orice altceva. Vei vedea ca munca lor vorbeste de la sine. Guralivii nu au nimic, afara de cuvinte goale. Acestia vor promite, dar nu se vor tine de cuvant, se vor lauda, dar nimic nu este asa.

4. Deprimatii
Nu de cei care au un dezechilibru real trebuie sa te feresti, ci de cei care pretind ca sunt deprimati. Exista oameni care mereu se plang de cat de dificile sunt vietile lor, mereu se simt rau si sunt ghinionisti. Daca viata lor e rea, atunci ghici ce? Este vina lor. Nu sta in preajma oamenilor care tot timpul se plang, tot timpul sunt negativi. Acestia te vor trage in jos cu ei.

5. Cei care nu ies din zona de confort
Daca vrei sa traiesti o viata plina de avetura, atunci nu sta in preajma oamenilor care evita eventura. Oamenii care refuza sa iasa din zona de confort nu au cum sa avanseze. Asa ca, cel mai indicat este sa stai departe de acesti oameni care te vor tine si pe tine in zona de confort, fara sa iti dai seama. Lantul acestor oameni nu este suficient de lung pentru a avansa.

6. Cei care nu viseaza
Cei care nu viseaza, nu traiesc. Viata este despre a crede ca lucrurile vor fi mai bune pentru tine si pentru toata lumea. Oamenii care nu viseaza, se limiteaza, si te vor limita si pe tine. Vor face tot posibilul sa-ti dovedeasca ca visele sunt doar vise.

Vezi si cele 25 de lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit

Ultimele comentarii
  1. laura
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *